Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Pesupähkinät 500g

Pesupähkinät ovat ympäristö- ja ihoystävällinen “pesuaine”, joka ei kuluta tekstiilejä.

Pesupähkinä (Sapindus Mukorossi) on peräisin Himalajan vuoristoalueelta, jossa ne kasvavat luonnonvaraisina. Intiassa ja Nepalissa pesupähkinöitä on käytetty jo satojen vuosien ajan pyykinpesuun ja henkilökohtaiseen hygieniaan. Keräys tapahtuu hellävaraisesti, jopa satoja vuosia vanhoja puita vahingoittamatta. Koko tuotantoprosessi on luonnonmukainen, energiaa säästävä ja vuorovaikutuksessa yhdessä luonnon ja paikallisten ihmisten kanssa. Pesupähkinät ovat uusiutuva luonnonvara, joka ei kuormita vesistöjä ja meriä, kuten tavalliset pesuaineet.

Pesupähkinöiden käyttö:
Pesupähkinöiden kuorista liukenee pyykejä puhdistavaa saponiinia yli 30°C lämpötilassa. Siksi niistä ei liukene "pesuainetta" huuhteluohjelman aikana. Voit käyttää mitä mainioimmin pesupähkinöitä kahteen tai jopa kolmeen kertaan 40°C:n lämpötilassa pestäessä.

Jos peset pyykkisi 60 asteessa, pesupähkinät kestävät vain yhden käyttökerran saponiinin liuetessa kokonaan pois pähkinöistä.

Pesupähkinät pesevät tehokkaasti normaalilikaisen pyykin, mutta ne eivät valkaise pyykkiä tai poista vaikeita tahroja. Käsittele tahrat tahranpoistoaineella (esimerkiksi sappisaippualla) ennen pesua.

Pesupähkinöiden annostelu:
Normaalilikaiselle pyykille / 3-5 kg:n koneelle: 2-4 kokonaista pesupähkinää
Erittäin likaiselle pyykille / 7kg:n koneelle: 3-5 kokonaista pesupähkinää

Tärkeää pesupähkinöitä käytettäessä:

Pesun ajaksi pesupähkinät laitetaan pieneen kangaspussiin- tai vaikka parittomaan sukkaan. Tämän jälkeen kangaspussi suljetaan ja laitetaan koneen rumpuun pyykkien kanssa.

VINKKI:
Jos pyykkiin halutaan tuoksua, voidaan pähkinöiden sekaan laittaa muutama tippa eteeristä öljyä. Esimerkiksi laventeli- ja piparminttuöljy sopivat mahtavasti!

Käytetyt kuoret voidaan joko kompostoida tai laittaa biojätteeseen.

Tuote: 5582

Hinta:9.00 €
» Maksa erissä alkaen 9.00 €/kk